Frank Carillo & The Bandoleros,  Someday  (Jezebel Records)
By:  Jan Janssen

De promotor luide de klok al toen de nieuwe CD "Someday" van Frank Carillo & The Bandoleros op stapel stond uit te komen.  Na een aantal luister excursies, niet onterecht.  Maar ik moet wel eerlijk opmerken dat hij niet zo verast als "Bad Out There", van een jaar of twee, drie geleden.  Toch is deze plaat er een om op te vreten. Zal uitleggen waarom, maar we beginnen bij het begin, okay?
Het mag inmiddels duidelijk zijn Carillo, van origine sessiemuzikant, heeft een reusachtige staat van dienst. Deze loopt van Peter Frampton en Carly Simon, in de jaren 70/80, tot het echte Nederpop genre van Anouk en The Golden Earring. Carillo debuteerde eind zeventigerjaren met "Rings Around The Moon" en "Street Of Dreams".  In 2004 kwam Carillo dus met "Bad Out There" op de proppen en wierp mij vervolgens van het paard.
Nu bungeld "Someday" boven het hoofd. Gek eigenlijk, een nummer als "Lucky (If You Can Breath)" en "Eastern Time" herkende ik meteen.  Twee jaar geleden zag ik Carillo en zijn kornuiten namelijk live aan het werk in Jeugdcentrum KARO in Duitsland.  De nummers klonken live zelfs nog een stuk beter als hij nu op deze CD laat horen.  Deze loepzuiver musicerende professionals trekken werkelijk alles uit de kast.  Luister en knuffel de titeltrack "Someday" maar eens.  Wat opvalt is dat deze CD een stuk melodieuzer klinkt als Carillo’s voorgangers.  Wie bijvoorbeeld nummer als "Somebody Poisoned The Well" en "Gotte Be You" niet meteen adopteert verdiend echt een schop onder s’en kont.  De stevig ronkende The Bandoleros, bestaande uit Norman DelTufo op percussie-instrumenten, Eddie Seville achter de drumkit, Karl Allweier stand-up bas en broertje Andrew Carillo op gitaar, leveren vakwerk af.  Tja en Carillo dan? Die profileert zich, eens te meer, als een doorkneed en vernuftig songwriter en zanger die zijn verhalen doodgewoon van de straat plukt.  Deze real time reality verhalen kunt u tot u nemen in de slotstukken "The Blue Room" en "Glass Heroes".  Man, wat dronk dat glas wijn toch lekker weg! Nee, Frank Carillo & The Bandoleros konden mij niet meer verrassen.  Kwaliteit herken je gewoon en daar heb ik respect voor. "Someday", en de overige platen van deze gigant, mogen gewoonweg niet ontbreken in je Roots verzameling.

For Additional Information, Interviews or CDs;  e-mail:  info@loritomgt.com

BACK